Tužilaštvo u Aleksincu ispituje okolnosti nesreće na auto – putu u kojoj je poginuo muškarac

Tužilaštvo u Aleksincu ispituje okolnosti nesreće na auto – putu u kojoj je poginuo muškarac
Foto: nimedia

42-godišnji B.G. nastradao je juče na auto – putu kod Aleksinačkih rudnika. Nezvanično, on je patio od psihijatrijskih tegoba, uznemirio se i pokušao da pobegne iz sanitetskog vozila, kojim je iz Kragujevca prevožen u Psihijatrijsku bolnicu Gornja Toponica, pod pratnjom policije, ali je nastradao na licu mesta. Povodom nesreće se oglasilo Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, koje ispituje okolnosti ovog događaja.

Muškarac iz Batočine, prevožen je sanitetom KC Kragujevac u pratnji policije, do Specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici. Kod naplatne rampe Aleksinački rudnici, dok je sanitet bio u pokretu, pacijent je ispao kroz vrata, pao na kolovoz i poginuo, saopštilo je Tužilaštvo u Aleksincu.

Na lice mesta izašli su dežurni tužilac, i saobračajna i kriminalistička policija, konstatovana je smrt na licu mesta i naloženo prikupljanje obaveštenja od učesnika događaja, obavljanje vanrednog tehničkog pregleda saniteta, alkotestiranje učesnika događaja, ali i obdukcija pokojnog B.G., u cilju utvrđivanja okolnosti nezgode, navodi OJT Aleksinac.