Do 10 sati glasali skoro svi nosioci izbornih lista u Nišu, izlaznost neznatno veća u odnosu na decembar

Do 10 sati glasali skoro svi nosioci izbornih lista u Nišu, izlaznost neznatno veća u odnosu na decembar
Foto: Jelena Nešić

Izlaznost Nišlija na ovim izborima do 10 sati neznatno je veća u odnosu na decembarske, saopštili su iz GIK-a i iznosi 7,95 odsto. U 12 sati izlaznost je 17,6 odsto.  Građani danas biraju odbornike za Skupštinu Grada i opštinsku vlast u pet niških opština. Pravo glasa ima 226.268 birača, a glasaće se na 197 biračkih mesta.

U OŠ „Car Konstantin“ glasao je Dragoslav Pavlović nosilac liste vladajuće koalicije okupljene oko SNS-a. Kako je javio N1, on je na glasnje stigao sa TV kamerama, koje članovi biračkog odbora prvo nisu hteli da puste na biralište, a zatim je na intervenciju predsednice GIK-a to ipak dozvoljeno,

Na svom biračkom mestu glasala je i Pavlovićeva stranačka koleginica, dojučerašnja gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski čije ime nije na ovoj izbornoj listi,

Foto: Jelena Ćosin

Kandidat opozicione koalicije „Biramo Niš“, Đorđe Stanković, glasao je u 7.30 u OŠ „Kole Rašić“.

Kandidat istoimene grupe građana dr Dragan Milić glasao je u 10 sati na biračkom mestu u Gimnaziji „9. maj“.

Nosilac liste Kreni-promeni Vladimir Stanimirovič glasao je u 9.30 u OŠ „Branko Miljković.

Prema informacijama iz CESID-a, posmatrač je prijavio „glasanje u ime drugog lica na jednom biračkom mestu u Nišu“. Pre toga, na manje od 50 metara od škole u Nišu, gde je više biračkih mesta, pronađeni su flajeri jedne manjinskestranke,   iako je zakonom  zabranjeno.

Inače, za razliku od decembarskih izbora, kada je u Nišu bilo 176 biračkih mesta, sada ih je 197. Objašnjenje je da su biračka mesta sa većim brojem birača podeljena radi lakše kontrole.