Dr Milić: Priznajte da ste izgubili Niš, to ćemo i dokazati, nove izbore ne prihvatamo!

Dr Milić: Priznajte da ste izgubili Niš, to ćemo i dokazati, nove izbore ne prihvatamo!
Foto: nimedia

„Opozicija u Nišu ima 3 332 glasa više od aktuelne vlasti, to niko nije negirao, opozicione liste su pobedile u Nišu. Pravnim sredstvima ćemo dokazati pobedu i nećemo podleći pritiscima da se demonstrira na ulici. Izbori su završeni, mi nove izbore nećemo prihvatiti, niko od nas na njih neće izaći“, rekao je na konferenciji za novinare opozicionih stranaka u Nišu dr Dragan Milić, čija je grupa građana dobila najviše glasova među opozicijom.

Priznajemo rezultate koji su rano ujutru stavljeni od strane Gradske izborne komisije, , a sve što se naknadno dešavalo ne priznajemo. Svi mi zajedno imamo 3 332 glasa više od vladajuće stranke. Ako računate glasove, oni koji nisu prešli cenzus, koji su nesumnjiva opozicija, ta cifra se približava broju od 6 000. Dakle, nemojte nikoga da ubeđujete da kada dobijete 3 332 glasa manje, da ste vi pobedili – rekao je Milić.

 

„Proslava u niškom SNS-u u stvari je bila proslava poraza, sigurno u Nišu ne mogu da budu na vlasti, jer nemaju legitimitet“, naveo je Milić.

Rekao je da neće podleći pritiscima da izađu i demonstriraju, da se bacaju kamenice i raskrvare niške glave. „Taj film u Nišu nećete gledati. Borićemo se pravnim sredstvima da dokažemo da je 3 332 glasa više pobeda, a ne poraz“ Naveo je da postoje najave da se u Nišu neće formirati vlast, pa će biti novih izbora.

Možete da organizujete izbore koliko puta hoćete, ali bez nas. Izbori su završeni, mi nove izbore nećemo prihvatiti, niko od nas neće na njih izaći. Da se igramo klikera nećemo. Budite ozbiljni, nemojte na Nišu da polomite zube i da zbog Niša izgubite vlast u celoj Srbiji. Pokažite odgovornost, pokažite da ste vitezovi i priznajte ono što cela Srbija zna – da ste izgubili Niš“, poručio je Milić.