Opozicija formira vlast u Medijani – ukidamo političke funkcije, ušteda 15 miliona, za udžbenike za decu

Opozicija formira vlast u Medijani – ukidamo političke funkcije, ušteda 15 miliona, za udžbenike za decu
Foto: nimedia

Niška opozicija već se dogovorila oko formiranja vlasti u najvećoj niškoj opštini – Medijana, a prva mera biće ukidanje „besmislenih funkcija za uhlebljivanje partijskih ljudi“, rekao je dr Dragan Milić, šija je grupa građana osvojila najviše glasova iz redova opozicije. „Ušteda od oko 15 miliona dinara, biće upućena za udžbenike za decu“, najavio je Milić.

Milić je rekao da su se iz opozicionih stranaka „za tri sekunde“ dogovorili oko formiranja vlasti u Opštini Medijana, u kojoj će, kako navodi, biti 15 odbornika opozicije i 12 iz „bivše vlasti“. „tamo je razlika više 6 000 u korist opozicionih lista i mi ćemo tamo formirati novu većinu“, rekao je Milić.

„Na tom sastanku juče mi smo se dogovorili da ukinemo najmanje 10 do 15 funkcija, besmislenih, koje postoje na nivou opštine. To znači da Medijana više neće biti mesto za uhlebljivanje partijskih ljudi. Samo zbog ove uštede, da ne nabrajam, mnogo je ljudi, 7 savetnika, malo ste preterali u celoj priči – po našoj računici, ukidanjem ovih mesta, uštedeti i do 15 miliona dinara“, rekao je Milić.

Taj novac, kako je rekao, verovatno će biti upućen za udžbenike za decu

„Da naša deca ne budu diskriminisana u odnosu na decu iz Beograda. Jer to nećemo da dozvolimo i borićemo se do poslednjeg daha da sva deca i da svi ljudi budu ravnopravni“, zaključio je Milić