Opozicija podnela žalbe Višem sudu u Nišu: Očekujemo da će ih „naterati“ da rade po zakonu

Opozicija podnela žalbe Višem sudu u Nišu: Očekujemo da će ih „naterati“ da rade po zakonu
Foto: nimedia

Pravni timovi opozicije u Nišu, podnose žalbe Višem sudu u Nišu, pošto je Gradska izborna komisija odbila njihove prigovore. Oni smatraju da je GIK pogrešno primenila pravne norme, i očekuju da će Viši sud u Nišu „naterati GIK da radi po zakonu“.

Predsednica Gradske izborne komisije, Danijela Milićević saopštila je da je „GIK odlučila jednoglasno po 9 prigovora, ostale prigovore je većinom glasova odbacila ili odbila, i da rok za odlučivanje još uvek teče.“ Najavila je da će danas biti održana sednica GIK-a, i da će se obratiti novim saopštenjem. Podsećamo, opozicija je podnela ukupno 35 prigovora.

„Gradska izborna komisija nastavlja sa opstrukcijom, jer su pod izgovorom nepostojećih tehničkih grešaka, koristeći se terorom većine, odbacili prigovore, ne zalazeći u suštinu. Mi smo ukazali na veoma teške povrede izbornog procesa, a njih je interesovalo da opstruišu ovaj proces i to su odbacili“, rekao je Miloš Nešić sa liste „Biramo Niš“.

Pravni tim opozicije

Očekuju da će Viši sud u Nišu u jako kratkom roku usvojiti njihove žalbe, vratiti na odlučivanje i „naterati GIK da radi u skladu sa zakonom.

Milena Vakić iz pravnog tima GG Dr Dragan Milić kaže da smatraju da su prigovori osnovani, i da GIK nije primenila pravne propise po zakonu

„Ulažemo žalbe Višem sudu u Nišu. Rok za odlučivanje je 72 sata, mi se nadamo najboljem ishodu, odnosno da će Viši sud postupiti po zakonu“, rekla je Vakić.

Milena Vakić, GG Dr Dragan Milić