GIK objavila nove preliminarne rezultate – iste kao i prethodne

GIK objavila nove preliminarne rezultate – iste kao i prethodne
Foto: GIK Niš

Gradska izborna komisija u Nišu donela je na današnjoj sednici drugu odluku o preliminarnim rezultatima, koja se ne razlikuje od prethodne, po kojoj je lista okupljena oko SNS-a u Nišu osvojila 30 mandata. GIK danas nije pojasnila svoju odluku oko prigovora opozicije, a predsednica, Danijela Milićević, u kratkoj poruci medijima je poručila da će saopštenje dobiti sutra.

Prema drugoj odluci, donetoj danas, koaliciji okupljenoj oko SNS-a u Nišu pripalo je 30 odborničkih mandata, a Ruskoj stranci 1 mandata. Grupa građana Dr Dragan Milić osvojila je 16 mandata, lista „Biramo Niš2 – 10 mandata, i po 2 odbornička mandata osvojili su „Kreni – Promeni“, i „Ujedinjeni – Nada za Niš“.

GIK danas nije saopštila, iako je najavljeno, kako je odlučeno po pitanju 35 prigovora opozicije. Podsećamo, Danijela Milićević, predsednica GIK-a, juče je obavestila medije da je „GIK jednoglasno odlučila po 9 prigovora, a ostale je većinom glasova odbacila ili odbila“. Saopštila je da je danas sednica GIK-a, i da će se obratiti novim saopštenjem. Danas su, međutim, mediji dobili obaveštenje da će saopštenje dobiti – sutra.