Opozicija: Žalićemo se Višem sudu za svaki odbijeni prigovor

Opozicija: Žalićemo se Višem sudu za svaki odbijeni prigovor
Foto: nimedia

Advokatski timovi niške opozicije i danas predaju žalbe Gradskoj izbornoj komisiji, koje se prosleđuju Višem sudu u Nišu. Najavljuju da će se žaliti na sve odluke GIK-a po kojima su njihovi prigovori odbijeni. Prve žalbe, danas su otišle u Viši sud, a rok za njihovu odluku je 72 sata, odnosno, najkasnije do četvrtka.

Predsednica GIK-a, Danijela Milićević danas je medije obavestila da je pristiglo 8 žalbi za Viši sud u Nišu. Pravni tim GG Dr Dragan Milić, danas je GIK-u predao još žalbi, potvrdila je advokat, Milena Vakić. GIK sada ima rok od 24 sata da ih prosledi sudu, koji potom ima rok od 72 sata za odlučivanje, rekla je Vakić.

GG Dr Dragan Milić

Advokat Dragana Milutinović sa liste „Biramo Niš“ za naš portal kaže da će se žaliti na svaku odluku GIK-a po kojoj su njihovi prigovori odbačeni ili odbijeni. „U nekim prigovorima, prijavljene su teške greške, odnosno sumnja da ima više glasačkih listića od broja upisanih birača. Očekujemo da se izbori ponove bar na 2 biračka mesta“, kaže Milutinović.

Ona kaže da su „tehničke greške“, poput onih koje su navedene kao razlog odbacivanja, uz obrazloženje da su „nerazumljive“ (na početku stoji prigovor na Crveni Krst 6, a traži se izmena zapisnika za Medijanu 4″), otklonjene vrlo brzo, ali ih GIK nije ponovo razmatrao.

Dragana Milutinović, Biramo Niš

 

„Odluke Višeg suda očekujemo vrlo brzo, i pre roka od 72 sata, i nadamo se da će one biti pozitivne za nas, s obzirom na to da smo ukazali na velike propuste i greške, odnosno na prekrajanje izborne volje građana, koja je u nekim slučajevima vrlo očigledna“, kaže Milutinović.