Opozicija: „V.D. Predsednika Višeg suda traži od GIK-a da usvoji nepostojeće zapisnike“

Opozicija: „V.D. Predsednika Višeg suda traži od GIK-a da usvoji nepostojeće zapisnike“

Opozicija u Nišu tvrdi da ima saznanja o pritiscima od strane Višeg suda u Nišu na Gradsku izbornu komisiju.

„Prema našim informacijama, v.d. predsednika Višeg suda u Nišu, Tomislav Trajković, vrši direktan uticaj na Gradsku izbornu komisiju, i traži da usvoje zapisnike koji nisu postojali u vreme pismene izrade odluka. Time bi se stvorili procesni uslovi da se naše žalbe odbiju. Suština je da bez tih zapisnika, , naše žalbe bi morale da se usvoje, i da se ponovi glasanje na 2 biračka mesta“. Očigledno postoje procesi, koji se politički guraju, kako bi se sve ovo što sve završilo, ali i da pravdu tražimo na druge načine, saopštio je na konferenciji za novinare koju je opozicija organizovala ispred zgrade suda Đorđe Stanković iz koalicije „Biramo Niš“.

„U ovom slučaju, to vam je kao kada sudija zove okrivljenog, da mu kaže da dopuni šta treba, da ne bi bio osuđen. Zbog toga smo morali da alarmiramo javnost, i da kažemo kakve se radnje vrše u ovom momentu“, dodao je Stanković.

„U momentu kada su žalbe podnete, GIK nije imala zapisnike sa poslednjih 10 sednica. Sada, intervencijom pokušavaju da umetnu te zapisnike u ceo proces, i da ih umetnu u žalbe, kako bi lakše doneli odluke“, rekao je Miloš Nešić sa liste „Biramo Niš“.

Predstavnici opozicije su pismenim putem obavestili Viši sud u Nišu o svojim saznanjima, i najavili sastanak sve 4 opozicione liste, kako bi se dogovorili o daljim koracima.