Viši sud: Tražili smo dostavu dokaza, opozicija pokušava da utiče na ishod postupka

Viši sud: Tražili smo dostavu dokaza, opozicija pokušava da utiče na ishod postupka
Foto: Bane Radulović

Pošto su predstavnici opozicije predali Višem sudu obaveštenje o „svojim saznanjima da v.d. predsednika Višeg suda utiče na GIK da naknadno usvoji zapisnike koji nisu postojali u vreme njihovih prigovora“, iz Višeg suda poručili su da da je u pitanju dostavljanje dokaza, što je „njihova obaveza“, a ovaj potez opozicije vide kao pokušaj uticaja na ishod postupka.

„Sudska veća, koja postupaju po izjavljenim žalbama, tražila su dostavu dokaza, odnosno dokumentacije od Gradske izborne komisije, što je obaveza suda. Svi konkretni razlozi traženja dokumentacije biće izneti u obrazloženju sudskih odluka, za svaki pojedinačni predmet“, navode u Višem sudu.

Isstupanje opozicije u javnost, na jučerašnjoj konferenciji za novinare ispred zgrade suda, smatraju pokušajem uticaja na tok i ishod postupka.

„kako će odluke tek biti donete, ovakav komentar može predstavljati samo neprimeren uticaj na sud, što ne priliči demokratskim principima, jer korišćenje medija ili javnog istupanja kako bi se uticalo na tok i ishod sudskog postupka, nije dotvoljen“, saopštio je Viši sud u Nišu.