Dr Milić: Pozivam sud da radi svoj posao i podigne krivične prijave za falsifikovanje izbornog materijala

Dr Milić: Pozivam sud da radi svoj posao i podigne krivične prijave za falsifikovanje izbornog materijala
Foto: Medija centar Niš

„Ne može niko da se igra sa izbornom voljom građana Niša. Pozivam sud da radi svoj posao, i podigne krivične prijave protiv lica koja su falsifikovala zvanični dokument sa jednog biračkog mesta. Na biračkim mestima broj 10 i  18 glasanje mora da se ponovi, pa da se prebrojimo, i vidimo da li su vače lažne, falsifikovane liste tačne. A ako pobedite, pružićemo ruku, čestitaćemo pobedu“, rekao je dr Dragan Milić na zajedničkoj konferenciji za novinare niške opozicije.

SNS je osvojila 3 332 glasa manje u odnosu na opoziciju, a ako se računaju sve opozicione liste koje nisu prešle cenzus, u odnosu na SNS dobili su 6 805 glasova manje, ponovio je dr Milić.

„Ponovo im govorimo dda je skoro 7 000 više građana Niša glasalo za opoziciju nego za moćnu SNS koaliciju i njenog partnera Rusku stranku. Nema zabune oko toga ko je pobedio, a ko izgubio“, rekao je Milić.

Foto: Medija centar Niš

Način na koji su hteli da naprave izborni inženjering, da se „lažna lista“ prebaci preko cenzusa, a taj cenzus je, kako tvrdi opozicija – 7 glasova više. Milić navodi da će se videti da li će „i sud početi da podržava očiti kriminalne radnje, jer postoje nesumnjivi dokazi za falsifikaciju, barem na dva izborna mesta“. Kako tvrdi, postoje jasni dokazi da je na biračkom mestu broj 10, gde je ukupan broj glasova u kutiji 841,  5 glasova za Rusku stranku, a ako se uporedi sa zapisnikom, vidi se da je 841 prepravljeno u 854. „zbog toga neko mora da odgovara“, naveo je Milić.

Na biračkim mestima broj 14 i 16, u nedelju, 16. juna ponavljaju se izbori za odbornike u Opštini Medijana. Opozicija je pozvala sve glasače da izađu i daju glas listi broj 3 – „Ujedinjeni – Nada za Niš“, kojoj nedostaje nekoliko stotina glasova da dobije još jedan mandat. Time će se, kako navode, potvrditi izborna volja građana, a opoziciona koalicija biće još veća.

Foto: Medija centar Niš

Đorđe Stanković iz koalicije „Biramo Niš“ rekao je da danas očekuju odluku Višeg suda na žalbe koje su podneli

„Sutra do 10 sati imaju rok da se oglase po pitanju biračkog mesta broj 18. Za biračko mesto 10 informacije ćemo dobiti tek u petak, pošto su tada rokovi. Očekujemo da se ova biračka mesta ponove, jer je to po zakonu“. I on je pozvao glasače na Medijani da na ponovljenim izborima u nedelju glasaju za listu „Ujedinjeni – Nada za Niš“, i da bi u nedelju bila dobra prilika da se okupe i proslave „prvu slobodnu opštinu u Nišu“.