Učenici Gimnazije Bora Stanković večeras igraju humanitarnu predstavu za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju

Učenici Gimnazije Bora Stanković večeras igraju humanitarnu predstavu za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju
Foto: IG borazaborce

Učenici Gimnazije Bora Stanković večeras u 20 časova odigraće humanitarnu predstavu „Kovačević u Bori“ u Narodnom pozorištu, a novac od ulaznica namenjen je projektu „Izgradimo Tulandiju“, kojim se planira izgradnja Centra za osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju. Cena ulaznice je 300 dinara.

Predstavu čine sekvence iz nekoliko poznatih dela Dušana Kovačevića – Balkanskog špijuna, Radovana Trećeg, Ko to tamo peva i Urnebesne tragedije.

Kroz predstavu, talentovani i kreativni učenici podsetiće nas na jedne od najboljih domaćih drama, kroz humor, glumu i pesmu, ističu organizatori. Sakupljeni novac od ulaznica namenjen je projektu „Izgradimo Tulandiju“, humanitarne fondacije „Matija Nikolić“.

Ova fondacija, osnovali su roditelji dece sa smetnjama u razvoju iz Niša, sa ciljem da se nijednom detetu ne ponovi sudbina Matije, koga roditelji nisu mogli da smeste ni na jednu kliniku pune 2 godine. Zato je pokrenuta inicijativa za izgradnju Tulandije, Centra za osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, koji bi pokrio sve njihove potrebe.

Ulaznice, po ceni od 300 dinara, moći će da se kupe na ulazu, pred početak predstave.