Viši sud u Nišu odbio sve žalbe opozicije „Kraj pravne borbe“, kažu pravni timovi

Viši sud u Nišu odbio sve žalbe opozicije  „Kraj pravne borbe“, kažu pravni timovi

Viši sud u Nišu odbio je sve žalbe koje je opozicija ponovo podnela, čime su iscrpljena sva redovna pravna sredstva da opozicija dokaže, kako su navodili, pobedu na lokalnim izborima. Dragana Milutinović, advokat iz koalicije „Biramo Niš“, rekla je za naš portal da je ovo „kraj pravne borbe niške opozicije“.

Podsećamo, 4 opozicione liste očekivale su ponavljanje izbora na biračkim mestima broj 10 i 18, jer je, kako tvrde, bilo „teških grešaka“, koje su morale da dovedu do ponovnog glasanja. Oni tvrde da su na tim mestima „falsifikovani zapisnici“, i zbog toga su najavili podnošenje krivičnih prijava protiv članova Gradske izborne komisije.

Dragana Milutinović, Biramo Niš

 

„Sud je odbio sve žalbe, tako da je time naša pravna borba gotova. Odbili su 5 žalbi za teške greške, zbog kojih su izbori morali da se ponove na ova dva biračka mesta.“, kaže Milutinović.

Zvanična odluka suda još uvek nije dostavljena opoziciji, niti objavljena na sajtu RIK-a,  tako da pravni timovi nisu videli obrazloženje, navodi Milutinović. Opozicija će narednih dana odlučivati o daljim koracima.