Svi takmičari reprezentacije Srbije osvojili po medalju na Matematičkoj Olimpijadi, među njima i Nišlija Lazar Kolundžija

Svi takmičari reprezentacije Srbije osvojili po medalju na Matematičkoj Olimpijadi, među njima i Nišlija Lazar Kolundžija
Foto: Društvo matematičara Srbije

Svi takmičari reprezentacije Srbije osvojili su po medalju na 28. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj Olimipijadi, koja je održana u Antaliji. Na najprestižnijem takmičenju, naši reprezentativci osvojili su jednu zlatnu, jednu srebrnu i četiri bronzane medalje. Među njima je i Nišlija Lazar Kolundžija, iz Gimnazije Svetozar Marković, koji je dobitnik bronzane medalje.

Nina Šušić iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Beograda, apsolutna je pobednica ovog takmičenja, pošto je osvojila zlatnu medalju, i prvo mesto, odnosno najbolji plasman među svim učesnicima takmičenja, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

 

Petar Banović iz Beograda osvojio je srebrnu medalju, dok su Pavle Damnjanović iz Kruševca, Veljko Čaluković iz Gornjeg Milanovca, Jelisaveta Srdić iz Beograda, kao i Lazar Kolundžija iz Niša, osvojili bronzane medalje. Na takmičenju je učestvovalo 135 takmičara iz 22 zemlje.

Odabir takmičara koji su predstavljali Srbiju, kao i pripreme, organizovalo je Društvo matematičara Srbije, uz podrčku Ministarstva prosvete.