Žena koju je napala svinja stabilno, izujedala je dok je vraćala prase

Žena koju je napala svinja stabilno, izujedala je dok je vraćala prase

Snežanu Radojković iz sela Aleksinački Bujmir, napala je svinja u oboru dok je vraćala prase. Izujedana je po glavi, licu, telu i grudnom košu, a ima i prelom šake, jednog pršljena i rebra. Zbrinuta je u Kliničkom centru Niš, odakle bi, posle procene lekara, trebalo da bude prebačena u bolnicu u Aleksincu. Stručnjaci kažu da svinje mogu da budu jako opasne, naročito kada brane svoje prasiće.

Snežanina snaja, Jelena Radojković, bila je u kući kada se sve dogodilo.

„Ništa nismo čuli, svekrva je samo došla sva krvava. Svinja je nagnječila prase, i ona ga je pomerila, ali kada je pokušala da ga vrati, napala je i svu je izujedala. Samo se pojavila sva krvava, sa povredama glave, ruku i nogu. Sada je Kliničkom centru Niš, stabilno je, i verovatno će je prebaciti ovde, u Aleksinac, u bolnicu“, kaže Jelena za naš portal.

Vladica i Jelena Radojković

Snežanin sin Vladica, bio je na poslu kada su mu javili šta se dogodilo

„Važno je da je ona sada dobro, brat je u Nišu sa njom, u bolnici. Ta svinja je i ranije napadala kokoške, ali nikada ovako nešto nije bilo“

Snežani je prva pomoć ukazana u bolnici u Aleksincu, ali je, zbog težine povreda, prebačena u Klinički centar Niš

67-godišnja Snežana, ima ujede po glavi i licu, grudnom košu i rukama, a zadobila je i prelom šake, jednog pršljena i jednog rebra. Zadržana je na lečenju, a posle procene lekara, trebalo bi da bude prebačena u aleksinačku bolnicu, na dalje lečenje.

Veterinar Bane Petković kaže da je životinja reagovala instinktivno, jer je branila svoje mladunce

„Reagovala je kao svaka majka, kako joj je priroda rekla, jer životinje instinktivno brane svoje mladunce. Nažalost, desile su se teške povrede, ali svinje, inače, mogu da budu vrlo opasne u situacijama kada brane svoju porodicu“, rekao je Petković.