Srbija usred toplotnog talasa, vrućina na celom Balkanu

Srbija usred toplotnog talasa, vrućina na celom Balkanu
Foto: nimedia

 Jaka vrućina tokom dana na Balkanu, u Rumuniji, Italiji, centralnoj Evropi i Španiji. Znatno je svežije na severu Britanije gde je vetrovito sa kišom, a prijatne temperature su i u Skandinaviji.

Povremena kiša i lokalni pljuskovi se očekuju u Francuskoj, Britaniji, Belgiji i ređe u Alpima, Karpatima i na jugozapadu Balkana. Najsvežije je u Irskoj i Škotskoj, dok je najveća vrućina na Balkanu.

Maksimalne temperature od 15°C u Dablinu, Belfastu i Edinburgu, do 40°C u Skoplju.

Noć ka utorku biće topla i u mnogim krajevima tropska, sa minimalnom temperaturom  iznad 20°C.

Noć ka sredi biće vrlo topla i u mnogim krajevima tropska, sa minimalnom temperaturom  iznad 20°C.

U sredu pretežno sunčano i jaka vrućina u svim krajevima. Vetar slab do umeren jugoistočni, istočni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 17°C do 25°C, a maksimalna od 36°C do 39°C.

Do kraja ove sedmice pretežno sunčano i velika vrućina uz temperaturu od 36°C do 41°C. Noći će takođe biti veoma tople i tropske u vežini krajeva. U subotu popodne su mogući ređi lokalni pljuskovi na zapadu i jugozapadu Srbije

Beograd: Do kraja ove sedmice pretežno sunčano i velika vrućina uz temperature od 36°C do 40°C. U nedelju nekoliko stepeni niža temperatura, a iduće sedmice se nastavlja vrućina prema današnjoj prognozi.

Novi Sad: Do kraja ove sedmice pretežno sunčano i velika vrućina uz temperature od 36°C do 40°C.

Niš: Do kraja ove sedmice pretežno sunčano i velika vrućina uz temperature od 38°C do 41°C.