I osveženje košta, akvapark u Sokobanji četvoročlanu porodicu minimum 2500 dinara (FOTO)

I osveženje košta, akvapark u Sokobanji četvoročlanu porodicu minimum 2500 dinara (FOTO)
Foto: nimedia

Usred toplotnog talasa, najbolje je biti u, ili pored vode. Akvapark Podina u Sokobanji kompleks je bazena pored kojih se svakako lakše podnose temperature preko 40 Celzijusovih stepeni. Ali, ovaj vid osveženja i košta, ulaz za jednu odraslu osobu je po važećem cenovniku 700 dinara.

Sve je na nivou, kažu organizatori. Akva park u Sokobanji ima i obučene spasioce i medicinske ekipe, za ne daj Bože. Nekoliko bazena, tobogani, za celodnevno opuštanje, a bazeni rade svakog dana od  10 do 19 sati.

Mali ( i jedini problem) je cena koju sebi ne može da priušti svaka porodica. Za odrasle je celodnevna ulaznica 700 dinara, za decu do 12 godina 500.  Može se kupiti i poludnevna ulaznica koja obuhvata termin do 15 do 19 časova i ona, po istaknutom cenovniku, košta 600 dinara.

Nedeljna ulaznica za odrasle je povoljnija i košta 2800, dok je, čini se, najisplativija mesečna, po ceni od 4000 dinara. Sezonska ulaznica za odrasle je 8000, za decu do 12 godina starosti 6000 dinara.

Računica je sledeća, ako se četvoročlana porodica odluči da jedan dan provede u ovom kompleksu, za roditelje je potrebne 1400 dinara, još 1000  za dvoje dece, ako su starosti do 12 godina, što je suma sumarum 2400. Ako tome dodamo, vodu, sok ili neki sladoled, sendvič, onda ovaj „izlet“ može da košta znatno više.

Inače, akva park Podina, smešten u srcu Sokobanje, godinama je mesto za opuštanje, zabavu i sportsku aktivnost svim uzrastima. Sa brojnim bazenima, toboganima, i pratećim sadržajima, ovaj kompleks otvorio je sezonu 15. juna kada je ulazak za sve posetioce bio besplatan.