I danas jaka vrućina, uveče mogući lokalni pljuskovi

I danas jaka vrućina, uveče mogući lokalni pljuskovi
Foto: nimedia Lepterija, Sokobanja

U petak, 19. jula pretežno sunčano i jaka vrućina uz popodnevni razvoj oblaka. Krajem dana je moguća pojava lokalnih pljuskova, pre svega na zapadu i jugozapadu. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak oko normale.

Minimalna temperatura od 18°C do 25°C, a maksimalna od 35°C na severu do 39°C na jugu. Uveče ponegde lokalni pljuskovi.

U subotu se očekuje osveženje sa lokalnim pljuskovima u većini krajeva. Moguće su i lokalne nepogode sa gradom i kratkotrajnim olujnim vetrom.

U subotu i nedelju svugde manja vrućina uz prijatnije noći, ali maksimalna temperatura neće pasti ispod 30°C.

Početkom iduće sedmice su ponovo mogući pljuskovi uz još malo prijatnije vreme i manju vrućinu.

Beograd: U petak vrućina, a kasnije popodne i krajem dana postoji manja šansa za lokalne pljuskove sa grmljavinom. U subotu se očekuje osveženje sa lokalnim pljuskovima. U subotu i nedelju manja vrućina, ali maksimalna temperatura neće pasti ispod 30°C.

Novi Sad: U petak vrućina, a kasnije popodne i krajem dana postoji manja šansa za lokalne pljuskove sa grmljavinom. U subotu se očekuje osveženje sa lokalnim pljuskovima. U subotu i nedelju manja vrućina, ali maksimalna temperatura neće pasti ispod 30°C.

Niš: U petak i dalje jaka vrućina. U subotu se očekuje osveženje sa lokalnim pljuskovima. U subotu i nedelju manja vrućina, ali maksimalna temperatura neće pasti ispod 30°C.