Igor Novaković izabran za predsednika SG Niša, opozicija osporava izbor

Igor Novaković izabran za predsednika SG Niša, opozicija osporava izbor
Foto: N.P.

Socijalista Igor Novaković izabran je za predsednika Skupštine grada Niša, tvrde u koaliciji okupljenoj oko SNS-a, dok opozicija tvrdi da se to – nije dogodilo. Dr Dragan Milić je, u ime predsednika Komisije za izbor predsednika SG Niša je, posle glasanja, saopštio da Novaković nije izabran, jer je Komisija sa „5 glasova za ocenila da je povređena tajnost glasanja“. Predstavnik SNS-a je pročitao drugi izveštaj u kome stoji da je Novaković izabran, sa 31 glasom za.

 

 

Prema obrazloženju opozicije, povređena je tajnost glasanja, „odbornici su glasali mimo paravana, izloženi kamerama, zaokružujući u prisustvu trećeg lica. Samim tim nije izabran predsednik Skupštine“. Ovakav izveštaj potpisalo je 5 članova Komisije iz redova opozicije, od ukupno 9.

 U drugom izveštaju, koji si potpisala 4 člana Komisije iz redova vladajuće koalicije, piše da je upotrebljen 61 glasački listić, u glasačkoj kutiji bio je 31, važeći, i da je za predloženog kandidata glasao 31 odbornik, a protiv niko. „Time je Igor Novaković izabran za predsednika Skupštine grada Niša“, navedeno je.

 

 

Skupštinska većina najavila je da će raditi do završetka dnevnog reda, a poslednje tačke su izbor gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća. Zasedanje je počelo nešto posle 10 sati, pa je ovo 14. sat