SMS dan – „5 po 5 sa novom nadom u svet“

SMS dan – „5 po 5 sa novom nadom u svet“

23. avgust je Dan koji može promeniti sve. Vreme nemilosrdno odmiče za 5 dečaka koji svakoga dana gube pokret po pokret, zbog čega je pokrenuta kampanja „23. avgust – dan koji može pokrenuti sve!“ Neophodna je hitna reakcija javnosti, kako bi 5 dečaka, koji boluju od Dišenove mišićne distrofije, sakupili novac za terapiju u inostranstvu, saopštila je Fondacija Jedro.

Dušan, Vanja, Nemanja, Danko i Dušan boluju od opake retke bolesti mišića koja im krade detinstvo. Reč je o progresivnoj bolesti usled koje dolazi do ubrzanog propadanja mišića, zbog čega je vreme presudan faktor.

Nadu su pronašli u najnovijoj terapijskoj proceduri koja se sprovodi u inostranstvu, koja je u dosadašnjoj primeni dala dobre rezultate u usporavanju, pa i zaustavljanju bolesti. Za to je, međutim, do kraja septembra neophodno prikupiti 1,5 miliona američkih dolara.

Do sada je sakupljeno oko 15% novca. Nažalost, cilj je, i pored svih dosadašnjih napora, daleko. Zbog toga se organizuje SMS dan, 23. avgusta. Dovoljno je da svaki četvrti vlasnik mobilnog telefona pošalje samo jedan SMS sa sadržem 5 na 3091, i cilj bi bio ostvaren. Cena SMS je 200 dinara.

Sredstva se mogu donirati i na žiro račun 160 – 6000002005224 – 26

Pomozite im da istraju u borbi koja tek predstoji, dunite u njihova jedra, za 5 koraka, 5 osmeha, 5 zagrljaja… za 5 dečijih života