Ocu koji je silovao ćerku kazna povećana na 16 godina zatvora

Ocu koji je silovao ćerku kazna povećana na 16 godina zatvora
Foto: Bane Radulović

52-godišnji Nišlija B.M. pravosnažno je osuđen na 16 godina zatvora zbog nasilja u porodici i produženog krivičnog dela silovanja ćerke, koja je u tim odnosima rodila dete.  Ovo je pravosnažna presuda Apelacionog suda u Nišu, kojom je preinačena presuda Višeg suda u Nišu izrečena 19. marta ove godine, kada mu je dosuđena jedinstvena kazna od 9 godina i 2 meseca.

„Više javno tužilaštvo u Nišu izjavilo je 8. maja 2024. godine žalbu protiv presude Višeg suda. Usvajanjem žalbe preinačena je presuda Višeg suda u delu odluke o krivičnoj sankciji, tako što je optuženom za krivično delo nasilje u porodici utvržena kazna zatvora u trajanju od jedne i po godine, a za produženo krivično delo silovanje, kazna zatvora od 15 godina, pa je okrivljeni osužen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 16 godina“, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

B.M. je optužen da je ovo gnusno delo prvi put počinio 2020. godine, pošto je njegova ćerka napunila 18 godina. Kako piše Telegraf, devojka je ranije bila smeštena u hraniteljskoj porodici, a kada je postala punoletna, vratila se u porodicu biološkog oca. Otac je, kako se sumnja, silovao još prvog dana kada je došla u kuću, pošto je ukućane sa kojima živi poslao napolje. Devojka je o svemu progovorila tek posle 6 meseci nakon ponovljenog silovanja, kada je otišla kod majke koja ne živi u Nišu. Ginekološkim pregledom ustanovljeno je da je trudna, pa se u ceo slučaj uključila i policija. Pošto je negirao delo, koje je činio bez svedoka,  DNK analizom odmah po rođenju bebe, utvrđeno je da je B.M. otac deteta svoje ćerke. On je tada uhapšen, a pred sudskim većem je negirao krivično delo.