Stigla vakcina protiv gripa, vakcinacija od 7. oktobra

Stigla vakcina protiv gripa, vakcinacija od 7. oktobra
Foto: nimedia

Vakcina protiv sezonskog gripa, za sve starosne kategorije, stigla je u Dom zdravlja Niš, a vakcinacija počinje u ponedeljak, 7. oktobra.

U toku je distribucija vakcine po zdravstvenim stanicama i ambulantama, navode u ovoj ustanovi. Četvorovalentna vakcina namenjena je svim starosnim kategorijama.

Vakcinacija će se od ponedeljka, 7. oktobra obavljati u periodu od 7 do 20 časova, u Centralnom objektu Doma zdravlja, i u svim zdravstvenim stanicama i ambulantama, prema njihovom radnom vremenu. pacijenti će moći da prime vakcinu isključivo u ambulanti gde imaju otvoren karton, uz nalog izabranog lekara u toku istog dana.

Iz Doma zdravlja pozivaju osobe starije od 6 meseci, koje boluju od hroničnih poremećaja plućnog i kardiovaskularnog sistema, i sa metaboličkim poremećajima, poremećajem bubrega i osobe sa oslabljenim imunitetom da prime vakcinu. Takođe, preporučuje se osobama starijim od 65 godina, ali i zapolsenima i smeštenima u gerontološkim centrima i ustanovama socijalne zaštite, kao i zaposlenima u zdravstvenim ustanovama i javnim službama.