Niški djaci i profesor najbolji u Srbiji u oblasti multimedija

Niški djaci i profesor najbolji u Srbiji u oblasti multimedija
Tim ETŠ Mija Stanimirović

Tročlani tim Elektrotehničke škole Mija Stanimirović iz Niša, osvojio je prvo mesto na Republičkom takmičenju iz oblasti multimedija, održanom 7. aprila u Beogradu. I njihov profesor, Andrija Kuzmanović,  još jednom je proglašen za najboljeg mentora u Srbiji.

ETŠ Mija Stanimirović predstavljali su Milijana Nikolić, učenica 4. razreda, Borko Tasić, učenik 3. razreda, i Milivoje Vidaković, učenik 1. razreda. Takmičenje se sastojalo iz dva dela – praktičnog i teorijskog, a tim iz Niša ubedljivo je pobedio. Njihov zadatak je bio da naprave reklamu, snime intervju iz dva plana i isprave nepravilnosti u tonu i slici u toku montaže, ali i odgovore na 30 pitanja iz teorije, koja se uči u trećoj i četvrtoj godini. Posebno je zanimljivo to što je Milivoje, koji je tek prva godina, morao da uči gradivo za starije razrede. Ipak, timskim radom, kako kažu, i uz veliku podršku profesora, uspeli su da svladaju sve prepreke i budu najbolji u Srbiji.

Profesor Andrija Kuzmanović još jednom je proglašen za najboljeg mentora u Srbiji. Kaže da je ključ uspeha rad, istrajnost i neprekidni izazovi koje stavlja pred svoje učenike.