Zaustavio voz zbog psa vezanog za šine kod Bele Palanke

Zaustavio voz zbog psa vezanog za šine kod Bele Palanke

Mašinovođe Miša Radivojević i Jovana Stojanović, 22. aprila oko 9 30h, zaustavili su lokomotivu koja se kretala iz pravca Dimitrovgrada ka Nišu, kod Bele Palanke, tešku 1000 tona, da bi spasili psa koji je bio vezan za šine.

On je fotografiju odmah objavio na Fejsbuk grupi Stop masakru nad životinjama u Nišu, pa su usledili brojni komentari.

„Kada sam video da je pas lancem vezan za šine, pao mi je mrak na oči. za mene je ovo pokušaj ubistva. Ko je ovo uradio, spreman je da ubije i čoveka. Odmah sam obavestio policiju.“, rekao je Miša Radivojević za Blic.

„U pitanju je deonica pruge koja se renovira, pa su, na sreću, brzine smanjene. Pas je imao sreću da smo iz stanice izlazili manjom brzinom od redovne, propisane – 10 kilometara na sat. Koleginica Jovana je na nekih 500 metara uočila da nešto stoji u koloseku, a kako smo se približavali, video sam dva psa. Kada sam krenuo da sviram, jedan je pobegao, a drugi ostao“, objasnio je Radivojević za Blic.

Voz se zaustavio na metar ili dva od životinje, za koju su prvo pomislili da je povređena. Kada je ponovo zasvirao, pas se podigao i videli su da je za šinu vezan lancem!

Sa strane su tada primetili dva čoveka, i Jovana je počela da viče da li znaju ko je vezao psa. Tek kada je Miša viknuo da će pozvati policiju, jedan od njih je odvezao psa, koji je odmah otrčao, kaže Radivojević.