Poznati vajar Ivan Felker preminuo pošto ga je udario auto

Poznati vajar Ivan Felker preminuo pošto ga je udario auto

74-godišnji vajar iz Niša, Ivan Felker, preminuo je sinoć od posledica povreda koje je zadobio u udesu. Dok je prelazio ulicu Milojka Lešjanina, na njega je naleteo automobil, i sa brojnim povredama prevezen je do Urgentnog Centra UKC Niš

Nesreća se dogodila kod niške Džamije, juče oko 7 sati, potvrdila je Policijska Uprava. On je kolima Hitne pomoći prevezen u UKC Niš, ali je, nažalost, zbog brojnih povreda u večernjim satima preminuo.

Ivan Felker bio je izuzetan vajar, koji je uradio brojna dela u našoj zemlji, ali i svetu. Organizovao je više samostalnih i zajedničkih izložbi, i osvojio brojne domaće i svetske nagrade i priznanja.

Autor je jednog od simbola grada Niša – skulpture Stevana Sremca i njegovog psa Kalče na početku Kazandžijskog Sokačeta, ali i česme „Puž“ u Čairu i skulpture „Izvor“ u Niškoj Banji, spomenika srpskom vojniku iz Prvog svetskog ratana Mokroj gori i skulpture „Mermer i zvuci“ u Niškoj Banji.

U američkom gradu Klivlendu uradio je portrete kralja Petra, Stevana Mokranjca, Vuka Karadžića, Mileve Marić, Milutina Milankovića i nadežde Petrović, a u Cirihu spomen ploču Milevi Marić.