Romanijska – Ulica „Dobrih Komšija“ – Takmicenje u kucanju Uskršnjim jajima

Romanijska – Ulica „Dobrih Komšija“ – Takmicenje u kucanju Uskršnjim jajima
Foto: nimedia

Romanijska ulica odavno je poznata po dobrim komšijskim odnosima. I ove godine, 14. put, za najmladje stanare iz tri ulaza, organizovano je takmicenje u kucanju Uskršnjim jajima. Pobednik jesete važan, ali druženje, negovanje tradicije i solidarnost – još su važniji

Stanari Romanijske ulice i ove godine su se okupili na tradicionalnom Uskršnjem druženju. Ofarbano je 100 jaja, kako bi svako dete koje dođe dobilo po jedno, a onda je počelo takmičenje. Pobedio je Vukan Lilić.

„Baka mi je ofarbala jaje… stavila je razne boje, a ispalo je da je moje jaje pobedničko, jer je bilo najtvrđe“, rekao je Vukan

 

Upravnica stambene zajednice, koju čine tri ulaza, Radica Tonić svake godine u svom domu ofarba 100 jaja, koja se podele deci za takmičenje. Ne zaboravljaju se ni najstarije komšije, pa ih obiđu posle takmičenja, pozdrave ih i poklone jaja.

„Imamo ukupno 530 stanara, među njima i puno dece, pa se svake godine okupljamo za Uskrs i deca se takmiče u kucanju jajima. Negujemo tradiciju, mi smo jedna velika porodica, odlično funkcionišemo i volimo ovakva okupljanja. Posle takmičenja, obilazimo i naše najstarije komšije, koje su same ili lošijeg zdravstvenog stanja, poželimo Srećan praznik i poklonimo im jaja“. I hvala Bogu, sve ovo traje 14 godina, kaže Radica Tonić.