Devojčica povređena na ringišpilu u Kuršumliji u komi, vlasnik priveden

Devojčica povređena na ringišpilu u Kuršumliji u komi, vlasnik priveden
Foto: Zvezdan Ristić

12-godišnja devojčica, koja je najteže povređena na ringišpilu u Kuršumliji, dovezena je u Niški Klinićki centar i zbog životno ugroženog stanja, intubirana je i nalazi se u medicinski indukovanoj komi, saopšteno je iz UKC Niš. Vlasnik ringišpila na kojem se dogodila nesreća, priveden je u policijsku stanicu u Kuršumliji.

“ Oko 15 30h, u UKC Niš dovezeno je najteže povređeno dete (12), u pratnji lekara Hitne Pomoći iz Prokuplja. nakon primarnog zbrinjavanja, i na osnovu urađene hitne dijagnostike u Zdravstvenom Cenntru Prokuplje, utvrđene su teške neurohirurške povrede. Pacijentkinja je odmah hospitalizovana na Klinici za intenzivnu negu, i zbog trenutno životno ugrožavajućeg stanja, ona je intubirana i nalazi se u medicinski indukovanoj komi“, stoji u saopštenju UKC Niš

Ukupno 13-toro dece povređeno je kada je pao deo konstrukcije ringišpila na vašaru u Kuršumliji, koji je bio pun dece. Na mestu nesreće bilo je više vozila Hitne pomoći, ali i Policija, koja utvrđuje okolnosti ovog događaja. Vlasnik ringišpila je priveden u policijsku stanicu u Kuršumliji.