Pojačane kontrole autobusa i kamiona

Pojačane kontrole autobusa i kamiona
Foto: nimedia

Saobraćajna policija će od 13. do 19. maja pojačano kontrolisati vozače autobusa, kamiona i šlepera, na najprometnijim putevima. Akcija je međunarodnog karaktera, i sprovodi se u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL.

Pripadnici saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa. Patrole će se prvenstveno usmeravati na puteve sa najiintenzivnijim saobraćaja ovih vozila, a poseban akcenat biće na kontroli autobusa kojima se organizovano prevoze deca na ekskurzije, rekreativne nastave i sportske i kulturno-umetničke manifestacije.

Kontrole će se sprovoditi i u delu poštovanja odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o radnom vremenu posade, i neće dozvoliti otpočinjanje organizovanog prevoza dece u slučaju da se utvrde nepravilnosti, saopštava MUP.

Tokom prethodne kontrole, sprovedene u februaru, saobraćajna policija otkrila je i sankcionisala 719 prekršaja vozača  autobusa i 8 007 prekršaja vozača teretnih vozila.