Povređena devojčica iz Kuršumlije i dalje životno ugrožena

Povređena devojčica iz Kuršumlije i dalje životno ugrožena
Foto: Zvezdan Ristić

Stanje povređene devojčice (12) na ringišpilu u Kuršumliji je nepromenjeno, potvrđeno nam je u UKC Niš. Ona je trenutno stabilna, ali i dalje u životno ugroženom stanju, i nalazi se u medicinski indukovanoj komi.

Njeno stanje, prema izveštaju lekara Univerzitetskog kliničkog centra Niš, nepromenjeno. Diredtor UKC Niš Zoran Perišić ranije je izjavio da povrede koje je zadobila devojčica, u tom trenutku nisu zahtevale aktivno hirurško lečenje. Naveo je da evidentno postoje povrede mozga, da je devojčica na aparatu za disanje i da se sve to radi da bi se njeno stanje stabilizovalo, posle čega bi se napravila najbolja procena za dalje lečenje.

Foto: nimedia

Podsećamo, 13-toro dece je povređeno 8. maja na vašaru u Kuršumliji, kada se srušio deo ringišpila koji je bio pun dece. 12-godišnja devojčica najteže je povređena, a očevici su ispričali da su građani pomagali da se deca izvuku ispod konstrukcije koja je pala, i da se odmah videlo da je devojčica u lošem stanju. Uhapšeni su vlasnik ringišpila i zakupac placa, a zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole rada Opštinske uprave u Kuršumliji, odnosno da li je vlasnik imao odgovarajuće dozvole i ateste.