Druga transplantacija u Nišu: Žena iz Požarevca donirala bubreg svom suprugu

Druga transplantacija u Nišu: Žena iz Požarevca donirala bubreg svom suprugu
Foto: FB dr Dragan Milić

Na Klinici za kardiohirurgiju u Nišu, urađena je još jedna translantacija bubrega, druga ove godine. Ovoga puta, Vesna je svoj bubreg donirala svom suprugu Draganu.

Direktor Klinike za Kardiohirurgiju, dr Dragan Milić, napisao je na svom FB profilu da su Vesna i Dragan iz Kučeva kod Požarevca, a došli su u Niš kod dr Branke Mitić, koja je, kako je napisao, i ovog puta besprekorno pripremila par za transplantaciju.

„Bilo mi je posebno zadovoljstvo da u ovoj transplantaciji predvodim vaskularnu ekipu, zajedno sa dr Nenadom Ilićem, dok su urološku ekipu predvodili dr Pejić i dr Dinić. Zahvaljujem se celoj ekipi od 30-ak ljudi koji su učestvovali u ovom poduhvatu… i glavnom krivcu zbog kojeg projekat transplantacije i dalje živi u Nišu – dr Branki Mitić “ napisao je dr Milić

„Samo jedan dan nakon transplantacije vrednosti  parametara koje pokazuju funkciju bubrega kod Dragana su se prepolovile. Još jedan dokaz da ljubav uvek pobeđuje…“ piše na FB nalogu.

Prva transplantacija bubrega na Klinici za kardiohirurgiju, urađena je u januaru, kada je majka donirala bubreg svojoj ćerki.