Dr Milić dobio otkaz na Medicinskom fakultetu

Dr Milić dobio otkaz na Medicinskom fakultetu

Vanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Nišu, dr Dragan Milić, saopštio je danas da je dobio otkaz, pošto je Komisija za pisanje izveštaja na tom fakultetu utvrdila “ da ne ispunjava uslove za sticanje zvanja redovnog profesora“.

Kako piše u rešenju, dr Dragan Milić je sa Medicinskim fakultetom u Nišu zasnovao radni odnos na određeno vreme, u trajanju od 5 godina, 16. 5. 2019. godina. Kako dana 16. 5. 2024. godine ističe rok važenja ugovora o radu, odlučeno je da mu prestaje radni odnos. Rešenje je potpisala dekan Medicinskog fakulteta, Prof. dr Dobrila Stanković Đorđević.

Dr Milić je na svom Facebook nalogu napisao da nikada neće odustati od svojih ideala, da se neće povući iz izborne trke za bolji, bogatiji i pravedniji Niš, i da je spreman da plati ličnu cenu, ma kolika ona bila, kako bi naša deca živela u gradu u kome će se ponositi, a ne stideti. Klinika za kardiohirurgiju će, kako kaže, znati, kao i uvek, da odbrani svoje interese i interese svojih pacijenata.

Dr Milić i niška Kardiohirurgija privukli su veliku pažnju u Srbiji kada su uspeli da ukinu liste čekanja na operacije, pošto su radili vikendima, bez naknade. U međuvremenu formirao i grupu građana, i predao liste za lokalne izbore u Nišu. Mesecima unazad, žustro je kritikovao stanje u zdravstvu i lokalnu vlast u Nišu.