Prva kancelarija na otvorenom čeka one koji vole „beg u prirodu“

Prva kancelarija na otvorenom čeka one koji vole „beg u prirodu“
Foto: nimedia

U kampu Fabrike umetnika, pored Nišave, u Brzom Brodu, otvorena je prva kancelarija pod vedrim nebom, za ljubitelje prirode. Ovo je prva kancelarija na otvorenom na našim prostorima, i nudi besplatan internet, udoban prostor i „tišinu“ za rad svih onih koji vole da posao obavljaju pod krošnjama drveća, uz zvuk pesme ptica.

„Shvatili smo da, osim za kreativce i umetnike, prostor može da bude koristan i onima koji žele da rade van svojih kancelarija. Zato smo napravili još jedan korak napred, i otvorili kancelariju u prirodi, prvu tog tipa ne samo u Nišu, već u regionu“, kaže Jelena Rudić iz Udruženja Fabrika umetnika za naš portal.

Ovakva kancelarija će dobro doći svima koji više vole da rade van svojih kancelarija, a njih je, sa lepim vremenom, sve više. Prethodnih godina, u Kamp Fabrike umetnika spontano su dolazili ljudi sa laptopovima i drugim priborom za rad, pa je prostor još malo sređen i prilagođen za rad pod krošnjama drveća, naglašava Rudić.

Prostor je sada opremljen jakim internetom i strujom, postavljeni su udobni lejzibegovi i stolice, ima hladovine i pića za osveženje. Namenjen je studentima, i starijim generacijama, odnosno svim ljubiteljima prirode koji žele da iz Niša – pobegnu u zeleniš, naglašavaju u udruženju.

Kamp Fabrike umetnika, postoji već 4 godine, i omiljeno je mesto okupljanja Nišlija. Posetioci mogu da ih posete kad god žele, postoji šank sa kojeg se služi piće, stolovi, stolice, klupe i lejzibegovi, a jedini uslov koji udruženje postavlja je – da slušamo i čuvamo prirodu. To znači da nema muzike sa uređaja, sluša se pesma ptica i šum drveća, a drugi je da se pokupi svo smeće za sobom.