Centar za socijalni rad: Devojčica koju je povredila majka dobro, sa sestrom kod bake po ocu

Centar za socijalni rad: Devojčica koju je povredila majka dobro, sa sestrom kod bake po ocu
Foto: nimedia

5-godišnja devojčica, koju je majka u petak popodne napala nožem, privremeno je, sa mlađom sestrom koja ima malo više od godinu dana, izmeštena kod bake po ocu. Radnici Centra za socijalni rad dva puta su je obilazili, ona je dobro, jer je vrlo često tu boravila, vesela je i igra se, kažu u ovoj ustanovi. Majci Š.B. je određen pritvor do 30 dana, zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo nasilje u porodici.

21-godišnja Š.B., majka je troje dece i ponovo je u drugom stanju. Jedno dete, koje je rodila sa prethodnim partnerom, nalazi se u Ustanovi socijalne zaštite, dok su dve devojčice živele sa majkom kod njene babe, kažu u Centru za socijalni rad. Porodica se nalazi na njihovoj evidenciji, ali do sada, kako kažu, nisu intervenisali, a nemaju ni informaciju da je majka zavisnik.

Foto: nimedia

 

„Prva naša intervencija u ovoj porodici bila je pošto se desio incident. Posle bezazlene svađe oko neke haljine, sa snajom, kako smo kasnije saznali, Š.B. je potegla nož, i nasrnula na ćerku. Mi smo odmah došli na lice mesta, zajedno sa policijom, i dete je, u pratnji našeg radnika, odvedeno u Klinički Centar, gde su konstatovane su lake povrede. Po otpuštanju iz bolnice, odmah smo, privremenom merom, devojčicu i njenu mlađu sestru, koja ima malo više od godinu dana, izmestili kod bake po ocu“, kaže za naš portal Lidija Stanković, pomoćnica direktora Centra za socijalni rad.

„Prethodnih dana smo obilazili decu, povređena devojčica je dobro, vesela je i igra se, s obzirom na to da su deca vrlo često boravila u toj kući, i zajedno sa majkom, koja, sa svojom bakom i decom, živi u kući nedaleko odatle. Otac je u Nemačkoj, a majka Š.B. je u drugom stanju, sa četvrtim detetom. Prva devojčica, koju je dobila sa prethodnim partnerom, nalazi se u Ustanovi socijalne zaštite, a ne u hraniteljskoj porodici, kako se navodilo ovih dana“, kažu u Centru za socijalni rad.

 

Foto: nimedia

Osumnjičenoj da je nanela ubode svojoj ćerki, Š.B. rešenjem sudije za prethodni postupak određen je pritvor do 30 dana, pošto postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog opasnosti da će u kratkom roku ponoviti delo, ali i zbog uznemirenja javnosti.